Един фотографски конкурс и една музикална игра

1) Днес.бг и София Филм Фест са пуснали фотографски конкурс "София днес". Цитирам инфо от статия в днес.бг: 

Предизвикателството към всички, които обичат киното и фотографията, е вдъхновено от най-новия филм на режисьора Вим Вендерс „Снимки в Палермо“ и той лично ще определи победителя.

Затова решихме да ви провокираме да погледнете София под нов и необичаен ъгъл – така както самият режисьор „усеща“ местата, където се развиват историите във филмите му.

Голямата награда за най-оригиналната фотография на тема „София днес“ ще бъде уикенд за двама в Палермо – града, вдъхновил Вим Вендерс за неговия последен филм. Вълшебното пътуване е осигурено от Старс травъл.

От този момент до 23,59 часа на 13 март можете да изпращате своите предложения на адрес [email protected].

Всеки участник може да участва с до 5 фотографии.

Предложенията ще бъдат публикувани в специалната тематична рубрика на Dnes.bg, която ще стартира съвсем скоро!

В писмата си е нужно да посочите две имена и телефон за връзка, а Dnes.bg гарантира, че личните ви данни ще бъдат използвани само и единствено за обратна връзка, в случай че късметът ви се усмихне и точно вие сте първият победител в нашия конкурс!

Скоро ще ви запознаем и с журито, което заедно с Вим Вендерс и неговата съпруга – фотографката Доната Вендерс, ще оцени вашите снимки.

Изпратете ни най-доброто, което обективите ви могат да уловят по темата – само така на 15 март в зала 1 на НДК, преди премиерата за България на „Снимки в Палермо“ ще имате шанса да получите прекрасната награда лично от легендарния режисьор.

Готина тема. Вижте целия текст на статията относно конкурса в днес.бг. Стига да успея да стана (много) рано и да заснема някоя от идеите ми, ще участвам и аз.

2) Напоследък нещо рядко слушам Зи Рок. Преместих се към Стар ФМ. Също така, по-често клоня към Нова и подобните. Както и да е. Пътувам си към работа вчера и викам: редно е деня да се почене със Зи-то. И чувам, че са пуснали една готина игра:

10 март е денят, в който започва Операция Asia на Z-Rock!
Рок радиото на България ти дава уникалния шанс да спечелиш два великолепни музикални инструмента, подписани лично от легендите  Asia !
Две убийствени китари – една електрическа и една акустична с пиезо адаптер и активна електроника – могат да бъдат твои!
За да участваш в операцията, наостри уши за специалния китарен риф, който ще звучи по няколко пъти на ден по Z-Rock!
Изпрати четирите акорда, от които е съставен, като SMS на кратък номер 2250 с начална дума IGRA.
Щастливците, които ще грабнат двете китари, подписани от членовете на Asia, ще бъдат определени на живо в студиото на Z-Rock на 24 март.
Операция Asia може да ти донесе още: билет за концерта, и ВНИМАНИЕ – цели пет мийт енд грийт пропуска!

Наистига готина идея за игра. Рифа можете да чуете и на страницата описваща правилата на играта.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.